Ouderenzorg

Huisarts Brenda Ott heeft in 2012 de opleiding tot Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde afgerond aan de Universiteit van Leiden. Dit is één van de specialisaties voor huisartsen die in het register ingeschreven worden van het CHBB (College van Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden).

In onze praktijk werkt Conny Rosielle als praktijkondersteuner (POH) ouderenzorg. Zij bezoekt kwetsbare ouderen die nog thuis wonen in overleg met de huisartsen. Zij brengt hun problematiek in kaart. Ook ondersteunt ze de huisartsen bij het evalueren van ouderen die veel geneesmiddelen gebruiken (polyfarmacie). 

Als kaderhuisarts ouderengeneeskunde werkt Brenda Ott zowel regionaal als landelijk aan de verbetering van de kwaliteit van ouderenzorg in de eerste lijn. Het aandachtsgebied waar ze vooral landelijk aan werkt is het anticiperen op de zorg rond het levenseinde (Advance Care Planning). Een onderdeel daarvan is het bespreken en vastleggen van reanimeerwensen van ouderen. Hier ziet u in een filmpje waar U het over zou kunnen hebben. 

https://www.youtube.com/watch?v=rTJcE7zlKOs